Bildrap

I en fiktiv hendelse er du sjåføren av en bil. I bilen har du med deg noen gode venner. Det er helg, og dere skal til en spesiell plass. Kanskje er det kino, fest eller noe annet dere gleder har gledet dere til hele uka. Men så skjer det noe uforutsett, bilen du kjører får skrens og du mister kontrollen. Dermed havner bilen i bergveggen . Du som sjåfør overlever, mens alle dine venner blir drept. Du er alvorlig skadd, men allikevell overlever du. Du husker ingen verdens ting av selve ulykken, og kanskje er det liksågreitt?

Bildet over har ikke noen sammenheng med bildrap!

Det er ett faktum at årlig dør det ca 250 mennesker i bilulykker i Norge, circa halvparten av dem er sjåfører. Men så er det de sjåførene som overlever, og kanskje blir de til og med tiltalt for drap. Da kan kanskje mange spørre seg selv: "Er det ikke nok straff at de har "drept" sine beste venner eller andre menesker?  Det er jo ikke slik at de kjører i berget med vilje, eller at de planlegger at dette skal skje på forhånd. Selvfølgelig er det unntak, noe det er i de fleste tilfeller. Om noen kjører i fylla, og dermed dreper passasjerer i egen bil eller noen uskyldige som er på feil sted til feil tid, så skjønner jeg at noen kan dømme de. MEN, når det gjelder ulykker der det ikke er alkohol eller andre rusmidler i bildet, hvordan kan vi mennesker dømme noen bare på grunn av at de var sjåføren da våre nære og kjære ble drept? Selvfølgelig ligger det kanskje i menneskets natur at man må ha noen å bebreide rett etter ei slik ulykke. Men hva hjelper det å dømme noen i åresvis etterpå? De som er drept kommer jo uansett ikke tilbake, uansett hvor mye man klandrer og er sint på den personen som kjørte bilen, og som kanskje er den eneste som kommer levende ut av ei ulykke.

Er det ikke nok straff at ett menneske har ett eller flere liv på samvittigheten etter ei ulykke? Dette er jo noe som kommer til å forfølge denne personen for resten av livet. I de fleste tilfellene er det jo bare tilfeldighetene som vil at dette skal skje enkelte mennesker. Mange kan kanskje si at om det er fart som er en utløsende faktor til ei ulykke, så har man "rett" til å dømme en sjåfør. For det er jo tross alt sjåføren som har ansvaret for å ikke kjøre for fort, eller for å ta hensyn til at det er med andre passasjerer. Man kan kanskje si at de som setter seg på er for redde til å si ifra om det blir for høy fart. Men når alt kommer til alt så kan ingen si hva som virkelig stemmer etter ei slik ulykke, for den av deres kjære som var med i bilen er jo allerede død, og kan dermed ikke svare på hva som virkelig skjedde i bilen rett før ulykken.

Hvem er egentlig vi mennesker til å dømme, når ingen kan svare oss på hvordan ting egentlig var rundt ei ulykke? Når det bare er rapporter og tekniske bevis som spekulerer i at det var sånn og sånn? Det TRENGER jo nødvendigvis ikke å stemme at ting er sånn som for eksempel politiet mener rundt ei ulykke. Når sjåføren ikke husker noen ting, og de andre er borte, så kan ingen noensinne si med 100 prosent sikkerhet hvordan situasjonen var.

Personlig mener jeg at ett menneske har fått nok straff når man har ett eller flere liv på samvittigheten, og kanskje til og med er skadd for resten av livet selv. Kanskje skal man tenke på hva den/de som ble drept hadde ønsket etter denne ulykken. Det er ikke sikkert de hadde ønsket at deres andre venner og familie skulle gått rundt og vært bitter på deres venn, han eller hun som var sjåføren av dødsbilen.

Hva mener du om denne saken?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Åse Marie - mine innerste tanker og meninger

Åse Marie - mine innerste tanker og meninger

2, Frøya

Dette er rosabloggen som kanskje ikke er så mye mere rosa enn bare fargen! =)Her blogges det om det meste. Mitt liv, mine tanker, mine meninger, og generellt om ting som faller ned i hodet på meg. Det er kanskje litt som det står i headeren: "Tankene mine får Dere ALLTID!" :D Om du vil ha publisert ett Gjesteinnlegg på bloggen, send en mail med innlegget og jeg publiserer det, pluss at jeg kan linke til din blogg! =) For kontakt generellt, send mail: asemarie83@gmail.com

Google Translate
Åse Marie Ohren Hansen

Opprett ditt eget merkebloglovin
ToppBlogg - toppliste for bloggereNorske blogger

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits